ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА МДТ-03 ООД

"МДТ-03" ООД ("МДТ", "Ние") е администратор на Вашите лични данни, които получава от Васвъв връзка с (i) Ваши поръчки и покупки, направени директно в магазина ни и/или онлайн през нашата интернет страница – www.artbania.bg ("Интернет страницата"), (ii) използването на Интернет страницата и (iii) изпращането на нашия електронен бюлетин, само ако изрично сте се съгласили с това.

КАКВИ ДАННИ СЪБИРАМЕ, ЗАЩО И ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ГИ ПАЗИМ?

Поръчка на продукти / Регистрация

Поръчка и покупка на продукти на място

При покупка на стоки директно от нашия магазин на адрес: гр. София 1404, бул. “България” № 53, ние обработваме най-малкото следните Ваши лични данни - име, фамилия, адрес, имейл адрес и телефонен номер, с цел сключване на договор и издаване на фактура.

Поръчка и покупка на продукти чрез Интернет страницата

Когато искате да поръчате продукти през Интернет страницата, Вие може да направите това без регистрация. При извършване на поръчката ние се нуждаем от Вашите: име, фамилия, имейл адрес, адрес, и телефонен номер, за да (i) осъществим контакт с Вас във връзка с направената от Вас поръчка и (ii) да изпълним поръчката Ви на посочения от Вас адрес, когато сте поискали такъв тип доставка. Данните ни трябват и с цел сключване на договор и издаване на фактура.

Когато поръчвате стоки в Интернет страницата без регистрация, ние съхраняваме Вашите лични данни за срока на гаранцията на съответната стока след изпълнение на поръчката и ги изтриваме в максимално бързи срокове след това.

Вие може да се регистрирате в Интернет страницата като създадете свой профил в нея. За целите на регистрацията са ни необходими също Вашите: име, фамилия, имейл адрес, адрес, и телефонен номер. По този начин ще улесним всяка Ваша последваща поръчка, тъй като те се запазват във Вашия профил и могат да бъдат използвани от нас, за да осъществим контакт с Вас и да изпълним поръчката Ви. Когато сте регистриран клиент в Интернет страницата, освен данните по-горе, ние съхраняваме и информацията за извършването на самата регистрация (като дата и час). За Ваше улеснение при извършване на поръчките, тяхното проследяване и управление пазим още: тяхната история, добавени от Вас други адреси за доставка, харесани от Вас стоки, рекламации и плащания.

Бихме искали да Ви уведомим, че ако предоставите адреси и/или допълнителни данни на трети лица, Вие носите отговорност да си осигурите тяхното съгласие и/или да актуализирате адресите в профила, като ги изтривате. Ние пазим данните от Вашия профил в Интернет страницата, докато Вашия профил съществува или за срока на търговската гаранция на съответната закупена от Вас стока.

При извършване на плащане и издаване на фактура ние използваме Вашите имена за целите на нашето счетоводно отчитане. Съхраняваме фактурите на основание чл. 12 от Закона за счетоводството.

В случай на правен спор или във връзка със защита на правата и интересите на МДТ и/или при наличие на законово задължение е възможно да съхраняваме (част от) данните Ви и за по-дълъг срок до приключване на съдебното производство, защитата на интересите ни или изпълнение на законовите изисквания.

Молим да имате предвид, че без изброените по-горе данни системите за контакт с Вас и поръчка/доставка на стоки не могат да функционират и ние не можем да изпълним Вашите поръчки точно и навреме.

Допълнително и доброволно предоставени от Вас лични данни, извън изисканите от нас, не се съхраняват и не се обработват по никакъв друг начин, като се изтриват по най-бързия начин.

Интернет страницата

Хостинг услугите за нашита Интернет страница се осъществяват от superhosting.bg, които са наш обработващ данните в този случай. Те имат достъп до Вашите данни въз основа на договор за обработка на данни, надлежно сключен с нас. Това гарантира, че Вашите данни се обработват и третират от тях със същата отговорност и грижа, каквито полагаме ние за тези данни.

Интернет страницата ни използва логове свързани със сигурност, техническа поддръжка, развитие, сървърни логове и др. Една част от тях могат да съдържат информация като IP адрес, URL, браузър, устройство. Във всички случаи такава информация се съхранява по начин, който да затруднява Вашето идентифициране.

Имайте предвид, че нашата Интернет страница може да съдържа връзки към други интернет страници. Ние нямаме контрол върху тези други интернет страници и поради това не носим отговорност за защитата и поверителността на каквато и да е информация, която предоставяте, докато ги посещавате.

Facebook

Можете да ни намерите и във Facebook. Ние не получаваме никаква информация за съдържанието на предаваните данни, както и за тяхното използване от Facebook. За повече информация вижте политиката за лични данни на Facebook.

НА КАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ОБРАБОТВАМЕ ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ

При поръчка и покупка на стока по един от двата описани по-горе начина ние обработваме Вашите лични данни въз основа на договорните ни отношения с Вас, обективирани чрез Вашата поръчка.

Данните, които обработваме във връзка с регистрацията Ви в Интернет страницата улесняват връзката Ви с нас и Ви позволяват да проверявате поръчките си. По този начин ние искаме да Ви дадем възможност да не въвеждате данните си за всяка поръчка отново и отново, което представлява и нашият легитимен интерес да Ви предложим по-качествена и леснодостъпна услуга.

Ние събираме Вашия имейл адрес, за да Ви изпратим нашия бюлетин, както е описано по-горе, въз основа на Вашето предоставено съгласие за това.

Наш легитимен интерес е и да получим Вашата лична информация, автоматично събрана от използването на Интернет страницата. В противен случай няма да можете да използвате (функционалностите на) Интернет страницата, а ние няма да можем да Ви предложим активна информация през нея.

ДОСТЪП НА ДАННИ НА ТРЕТИ ЛИЦА-ПОЛУЧАТЕЛИ

Ние не даваме достъп и не прехвърляме Вашите данни на трети лица, с изключение на посочените в тази политика наши партньори, които ни съдействат технически да осъществяваме връзка с Вас и да Ви предоставяме нашите услуги (като например superhosting.bg, Google Аналитики.

Ако е законосъобразно и съгласно нашия легитимен интерес е възможно да предоставим Ваши данни и на нашите правни, ИТ или други консултанти за конкретен случай, за определено време, необходимо за осъществяване на консултацията и само ако действително е необходимо.

ТРАНСФЕР НА ДАННИ

МДТ не прехвърля Ваши данни извън рамките на ЕС и/или Европейското икономическо пространство. Сървърите на нашата Интернет страница се намират на територията на България.

По отношение на например Google Аналитики, които е възможно да съхраняват (макар частични и/или без да може данните да Ви идентифицират) Ваши данни на територията на трети държави (например САЩ) ние сме запознати с техните политики за защита на личните данни и начините, по които те осигуряват пропорционалните и необходими технически и организационни мерки в тази връзка.

БИСКВИТКИ; СЪБИРАНЕ И ОБРАБОТКА НА КОМУНИКАЦИИ И ДАННИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО

"Бисквитките" (cookies) са малки текстови файлове, които се поставят на вашия компютър от интернет страниците, които посещавате. Те са широко използвани, за да могат тези страници да работят или да работят по-ефективно, както и да предоставят информация на техните собственици. Бисквитките, които се използват от нашата Интернет страница са необходими, за да можем да осигурим и подобрим нашите услуги и да останем конкурентни. "Бисквитките" не се споделят с трети страни.

Повечето уеб браузъри позволяват да се контролират бисквитките чрез настройките на браузъра. За да научите повече за "бисквитките", включително как да видите какви бисквитки са били настроени и как да ги управлявате и изтривате, посетете: www.allaboutcookies.org.

"Бисквитки" на Интернет страницата

За да направим Интернет страницата ни привлекателна за посетителите и да позволим използването на определени функции, ние също използваме "бисквитки" на различни страници. Те ни позволяват да възстановяваме информация за клиентите ни и потребителите страницата, като ги идентифицират и позволяват проследяване на действията им, Интернет страниците, които посещават, хипер-връзките, които използват, информацията, която ползват и записват и други. Повечето от "бисквитките", които използваме, се изтриват в края на всяка сесия на браузъра. Другите "бисквитки" остават на крайното Ви устройство и ни позволяват да откриваме браузъра Ви следващия път, когато посещавате Интернет страницата (постоянни "бисквитки"). Можете да настроите браузъра си, за да Ви информира, когато "бисквитките" се пазят, за да можете да решите дали да приемате някой "бисквитки" отделно или никога да не приемате "бисквитки". Трябва да имате предвид обаче, че ако решите да не приемате "бисквитки", функционалността на Интернет страницата ни може да бъде ограничена.

"Бисквитки" на трети страни

Възможно е нашата Интернет страница да използва функции от други Интернет страници, които могат да оставят "бисквитки". Това са "бисквитки" на трети страни и не можем да ги блокираме или предотвратим, без да премахнем съответната функция от нашата Интернет страница. За информация относно тези "бисквитки" ще трябва да проверите страницата на инициатора за неговите правила за "бисквитки".

Информация за Google Аналитики

Нашата интернет страница използва Google Аналитики за наблюдение и отчитане на използването нейното ползване, като например броя посетители, търсените фрази, които са били използвани, посещаваните страници в нея и времето, прекарано в Интернет страницата. Събраната статистика е необходимо условие, за да осигурим и подобрим нашите услуги и да останем конкурентоспособни. "Бисквитките" събират информация в анонимна форма и не идентифицират потребители, нито свързват Вашия IP адрес с информация, която може да бъде идентифицирана лично. Ние използваме тази информация, за да съставим отчети и да ни помогне да подобрим Интернет страницата ни.

За повече информация вижте тук. Може да се откажете от проследяването чрез Google Аналитики във всички Интернет страници в този сайт - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

СИГУРНОСТ НА ИНФОРМАЦИЯТА

Ние се ангажираме да гарантираме, че информацията, която ни предоставяте е защитена. За да се предотврати неоторизиран достъп или разкриване на информация, ние сме въвели подходящи технически и организационни мерки за защита на информацията, която получаваме чрез нашата Интернет страница.

ВАШИТЕ ПРАВА

При условията, предвидени в Общия регламент за защита на данните и другите приложими нормативни актове, Вие имате право да поискате от нас информация за, копие, достъп до или изтриване на Вашите лични данни, както и ограничаване на обработването, което се отнася до Вас. Можете да правите възражения срещу обработването на данните. Имате право на информация и коментар относно автоматизираното обработване на Вашите данни, в случаите, в които и ако използваме такова, за което ще бъдете надлежно уведомени.

В случай че не сте успели сами да коригирате данните си по посочения от нас начин в Интернет страницата ни, можете също така да поискате от нас да коригираме или премахнем всяка информация, която смятате за неточна.

За което и да е от горепосочените искания, моля, изпратете описание на съответните лични данни на следния имейл адрес: mdt@artbania.bg.

Може да изискаме допълнителни доказателства за самоличност, за да защитим личните Ви данни от неправомерен достъп.

Ако имате някакви притеснения относно това, как личните Ви данни се обработват от нас или ако искате да подадете оплакване относно начина, по който ги обработваме, можете да се свържете с нас, за да изискате информация - „МДТ-03” ООД, телефон: 029588577, имейл: mdt@artbania.bg

Ако не сте удовлетворени от нашия отговор или смятате, че не обработваме личните Ви данни в съответствие със закона, можете да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни (https://www.cpdp.bg/).

ИЗМЕНЕНИЯ

Тази Политика е последно актуализирана през м. ноември 2018 г. Можем да правим изменения в нея, за да спазим приложимия закон за защита на данните. Всяко изменение в Политиката ще се прилага от датата, на която е публикуването на Интернет страницата ни.