Общи условия за ползване на онлайн магазин АртБаня – www.artbania.bg

Настоящите общи условия (“Общи/те условия”) имат за цел да уредят условията на ползване на онлайн магазин АртБаня – www.artbania.bg (“Онлайн Магазин/а”) и условията за покупка на стоки чрез него.

Ако влизате, разглеждате, използвате някоя от функционалностите на Онлайн Магазина и/или извършвате покупка чрез него, Вие приемате настоящите Общи условия.

Данни за търговеца

Собственик на Онлайн Магазина е: “МДТ 03” ООД, BG131204991, със седалище и адрес на управление: гр. София 1404, бул. Тодор Каблешков 97, ет. 15,  имейл адрес: mdt@artbania.bg, тел. 029531773, представлявано от Елица Николова Николова.

Естество и основни характеристики на стоките

Чрез Онлайн Магазина Търговецът предлага за продажба: керамика, гранитогрес и фаянс, санитарен фаянс и смесители, душ пити, душ и душ колони, душ кабини, вани, елементи за баня (окомплектовка), ръчни душове, сифони и витла, структурирани и казанчета за вграждане, отопление.

Всяка отделна стока е представена в раздела за съответната продуктова категория чрез снимка, описание на основните й характеристики и производител.

Цени и други разходи

Крайната продажна цена на всяка стока е посочена в лева в подстраницата, предназначена за нейното представяне, непосредствено до снимката й. Тя включва ДДС и всички други допълнителни данъци съгласно приложимото законодателство.

Крайната продажна цена на поръчаната стока не включва транспортните разходи за доставка й. Транспортните разходи се посочват във форма “Плащане” при извършване на поръчката и се начисляват към общата продажна цена на стоките в поръчката при определяне на крайната цена за плащане.

Сроковете и цените за доставка се определят от съответните куриерски фирми, които ще извършат доставката. Може да извършим доставката с нашия партньор Speedy или с избрана от Вас куриерска фирма. Като за тарифите на куриерските фирми и сроковете за доставка може да се информирате от тях.

Цената за доставка на стоки от подстраниците “Санитарен фаянс”, “Вани”, “Душ кабини”, “Теракота и фаянс” и “Структури и казанчета за вграждане” се изчислява за всяка поръчка отделно предвид техния обем. При такива поръчки, молим, да се свържете с нас по телефона за контакти, за да я уточним. Доставката на тези стоки може да е безплатна само за територията на гр. София.

При условията в настоящата точка, доставката може да е безплатна, като това се посочва при извършване на поръчката във форма “Плащане”/“Начини на доставка”. Търговецът може да преустанови предоставянето на услугата “Безплатна доставка” при промяна на пазарните и/или търговски условия. Условията за безплатна доставка са, както следва:

Общата дължима сума на стоките в една поръчка да е минимум 150 лева;

Доставката да е “стандартна” до 2 (два) работни дни (при наличност на стоката);

Плащането се извършва при получаване на поръчката;

Поръчката да не включва стоки от подстраниците “Санитарен фаянс”, “Вани”, “Душ кабини”, “Теракота и фаянс” и “Структури и казанчета за вграждане” извън територията на гр. София;

Поръчката да не включва стоки, които са отбелязани с “Артикулът не е с безплатна доставка!”.

Търговецът може да променя цените на предлаганите в Онлайн Магазина стоки при: промяна в условията за доставка на стоките, разходите за транспорт на нашите партньори, промяна на пазарните условия, както и на всички други фактори, които влияят върху образуването на цените на предлаганите от нас стоки. Независимо от това Вие заплащате цената, която е актуална към момента на извършване на поръчката.

Ако са допуснати технически грешки в публикуването на цените на стоките, Вие имате право да откажете поръчката, като Търговецът дължи връщане на платените от Вас суми (крайна продажна цена и транспортни разходи), ако има такива.

Отстъпка може да бъде договорена с Вас във всеки конкретен случай в зависимост от стойността на направените покупки чрез Онлайн Магазина.

Поръчка, плащане и доставка

Поръчка

Поръчката онлайн може да направите като изберете желаната от Вас стока и с бутон “Купи” я поставите във Вашата кошница. За да завършите поръчката може да влезете във Вашия профил; да създадете такъв, ако сте нов клиент или да продължите без регистрация.

Когато правите поръчка Вие ни предоставяте определени Ваши лични данни, които Търговецът обработва съгласно приложимите за това нормативни актове и Политиката за поверителност на Търговеца, която може да намерите тук.

Когато пристъпите към плащане на избраните от Вас стоки, Вие ще трябва до попълните формата “Плащане”, в която ще уточните: адреса на доставка (като във Форма “Плащане”/“Данни за доставка”/“Коментари” може да посочите и получаване в магазина ни “АртБаня”); начин на плащане; цена на доставка или безплатна доставка, ако са изпълнени условията за това, определени по-горе.

След като уточните всички отбелязани като задължителни данни във форма “Плащане”, Вие ще видите и кратка форма на Вашата поръчка – “Потвърждение на поръчката”, в която ще са посочени избраните от Вас стоки по вид, модел, брой, единична продажна цена на съответната стока, обща продажна цена на стоките от съответния вид, транспортни разходи (ако се дължат) и обща дължима цена. След като направите проверка на данните, може да завършите поръчката с натискане на бутон “Потвърди”.

Потвърждение за Вашата поръчка ще получите на дадения от Вас имейл адрес.

Плащането може се извърши:

Чрез пощенски паричен превод (плащането се извършва в брой при доставка от куриер);

по банков път;

на място в магазина ни “АртБаня” на адрес: 1404 гр. София, бул. ”България” 53.

Поръчката Ви ще бъде обработена от консултант на Онлайн Магазина в срок до 2 (два) работни дни от получаването й. В този период ние ще проверим нашите наличности и ще се свържем с Вас по телефона за допълнително потвърждение и уточнения. Срокът за окомплектоване на поръчката е от 1 (един) до 5 (пет) работни дни в зависимост от наличността към момента на поръчаните от Вас стоки. Ако стоката не е налична към момента на поръчката, Вие ще бъдете уведомени за срока на доставка на дадения от Вас имейл адрес за контакт. Ако той не Ви удовлетворява, може да откажете поръчката по имейл и ще ви върнем цената за поръчката, ако тя е платена авансово.

Доставка

Вашите поръчки се доставят от избрана от Вас куриерска фирма до посочения от Вас адрес.

Всички поръчки се изпращат със „стандартна доставка” (до 2 работни дни). Ако желаете да ползвате опция за “експресна доставка” (1 работен ден) или доставка на определена от Вас дата, моля отбележете това при извършване на поръчката във форма “Плащане”/“Начин на доставка”/”Коментари”.

Информация относно статуса на доставката ще получавате на посочения от Вас имейл адрес или по телефона.

Поръчаните стоки може да получите и на място в нашия магазин “АртБаня” на адрес: 1404 гр. София, бул. ”България” 53, като в такъв случай няма да заплащате нищо допълнително, освен указаната сума при крайното оформяне на поръчката Ви.

При получаване на поръчката Вие ще получите касова бележка и/или фактура, ако сте поискали издаването на такава. Моля, прегледайте стоката при получаването и в срок от 5 (пет) работни дни ни уведомете за дефекти, които сте установили в този срок, за да можем да предприемем необходимите действия съобразно конкретния случай. Молим, през този период да запазите оригиналната опаковка на стоките, добрия им търговски вид, всички консумативи и аксесоари, както и да ги използвате според указанията им.

Рекламации и търговска гаранция

Всеки клиент има право на рекламация за всяко несъответствие на стоката с договореното, което съществува при доставянето на стоката. Рекламацията може да предявите до 2 (две) години от доставката на поръчката, но не по-късно от 2 месеца от установяване на несъответствието. Съгласно Закона за защита на потребителите след изтичане на 6 (шест) месеца от доставката, Вие ще трябва да докажете, че несъотвествието е съществувало към момента на доставката.

Рекламацията се предявява пред Търговеца по имейл на адрес: mdt@artbania.bg, или писмено в магазин Арт Баня на адрес: 1404 гр. София, бул. ”България” 53.

В заявлението за рекламация трябва да посочите предмета на рекламацията, предпочитания от Вас начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума (ако има такава), и адрес за контакт. Заедно със заявлението Ви за рекламация, трябва да представите касова бележка или фактура, както и всички други документи, свързани с извършването на поръчката и установеното несъответствие с договореното.

При предявяване на рекламацията Вие може да претендирате, доколкото това е възможно за съответната стока и не води до разходи за Търговеца, които са неразумни и прекомерни, както следва:

безплатен ремонт;

заменяне на стоката с нова;

отбив от цената; или

възстановяване на заплатената сума.

В съответствие с чл. 113 и чл. 114 от Закона за защита на потребителите привеждането на стоката в съответствие с договореното чрез безплатен ремонт или замяна на стоката с нова може да стане в рамките на един месец от предявяване на рекламацията. Ако в този срок не бъде направено това от страна Търговеца Вие може да развалите договора и да получите връщане на заплатената от Вас сума за съответната стока или съответно намаляване на цената.

В допълнение към законното право на рекламация, Вие имате за някои от предлаганите в Онлайн Магазина стоки търговска гаранция от производителите. Това е указано изрично за всяка подобна стока. По отношение на тези стоки, Вие може да упражните и правата си по реда, в обема и сроковете, предвидени и описани в търговската гаранция на производителите, приложена към стоките.

Отказ от поръчани продукти

Вие, като потребител и клиент на Онлайн Магазина, имате право да се откажете от направена от Вас поръчка и да върнете купената от Вас стока без да посочвате основание за това, в 14-дневен срок от деня, в който стоката Ви е била доставена и приета от Вас.

Желанието си да се откажете от поръчката и да върнете съответните стоки, предмет на поръчката, може да упражните като изпратите имейл на Търговеца на адрес: mdt@artbania.bg. В имейла си за отказ от договора посочете следните данни: описание на стоките, предмет на поръчката; номер на поръчката; дата, на която поръчката е направена; дата, на която поръчката е получена; Вашето име и адрес, както и начина, по който желаете да Ви възстановим платената вече сума (банкова сметка или в брой).

В случай на заявен от Вас отказ, Търговецът възстановява сумите, които сте платили за върнатите стоки (включително направените разходи за стандартна доставка, ако има такива), в 14-дневен срок от датата, на която Търговецът е бил уведомен за Вашето решение да се откажете от поръчката. Платената сума ще Ви бъдат възстановени според начина, който сте посочили в имейл по т. 2, с изключение на транспортните разходи.

Транспортните разходи в случай на отказ на поръчка са за Ваша сметка и се заплащат на куриера при вземането им за транспортиране обратно до Търговеца.

Авторски права

Онлайн Магазина, както и цялото му съдържание, включително: текстове, дизайн, графики, лога, изображения, снимки, аудио - и видеоклипове, както и всички останали материали, свързани с представянето на стоки и услуги от Търговеца чрез Онлайн Магазина и разработени за неговото правилно функциониране, са собственост на Търговеца и са обект на авторските му права.

Отговорности

Вие като потребител носите отговорност за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто им функциониране.

Търговецът си запазва правото по всяко време да допълва и/или променя Общите условия, когато това се налага поради промени в нормативни актове, искания и действия на регулаторни органи, промяна в пазарните условия, поради системни нарушения на Общите условия и/или форсмажорни обстоятелства, както и в случай на друг вид необходимост и/или по преценка на Търговеца. Промените ще бъдат публикувани в Онлайн Магазина преди да влязат в сила и Вие ще бъдете съответно уведомени за тях.

Търговецът не носи отговорност при изчерпване на количества от дадени стоки, както и в случай на забавяне на пратката поради липса на наличности, изчакване на нов внос, нова партида от производство или забавяне на доставката до нас от вносителите или производителите на съответните стоки. В тези случаи, Търговецът ще ви уведоми съответно по подходящ начин.

При използване на предоставените средства за комуникация с нас няма никаква начислена допълнителна стойност.Вие поемате всички разходи, които са свързани с ползването на Интернет във връзка с използване на Онлайн Магазина.

Търговецът не носи отговорност за неуспешни опити за достъп до Интернет по каквито и да било причини.

Търговецът не носи отговорност за загуби, травми, повреди или вреди, нанесени на имущество или на потребителя при използване на Интернет Онлайн Магазина, които не са пряка и непосредствена последица от това.

Търговецът не носи отговорност за поръчки, направени от Вас, които не са му били доставени поради форсмажорни обстоятелства или Вие не сте предоставили точни и пълни данни за доставка.

Търговецът не носи отговорност за повреди, нанесени на стоките по време на транспортирането им.

Магазинът може да съдържа линкове към други интернет страници, източници на информация и реклами. Търговецът не носи отговорност за наличието на подобни връзки и/или за съдържанието им. Търговецът не носи отговорност за загуби, повреди, материални и нематериални вреди, причинени от съдържание, облаги или услуги, предлагани от подобни външни връзки. Вие следва да предявите претенциите си за вреди от тези линкове пред техните администратори.

Търговецът не носи отговорност за претърпени от Вас и/или трето лице загуби и/или вреди, вследствие на предоставена от Вас фалшива идентичност.

Евентуално възникнали спорове между Търговеца и Вас, се решават чрез преговори или в краен случай при невъзможност да се постигне съгласие – чрез намесата на компетентните органи. Недействителност или неприложимост, на която и да е разпоредба от тези Общи условия няма да засяга действителността или приложимостта на останалите разпоредби. Нищожността на отделни разпоредби не влече нищожност на Общите условия, когато те са заместени по право от повелителни правила на закона. Към съдържанието на настоящите Общи условия се прилага действащото законодателство на Република България.